نشست خبری فیلم «تاکسیدرمی» در چهل و سومین جشنواره بینالمللی فیلم فجر برگزار شد.
نشست خبری فیلم «تاکسیدرمی» با حضور محمد پایدار نویسنده و کارگردان، محسن ملکی نویسنده، محمد جواد موحد تهیهکننده، مجید صالحی، هادی کاظمی، فرزین محدث، هدیه حسینینژاد بازیگران امشب (۱۸ بهمن ماه) در برج میلاد برگزار شد.
اجرای این نشست را سونیا پوریامین عهدهدار بود. تهیهکننده فیلم سینمایی «تاکسیدرمی» در ابتدای نشست ضمن تبریک ایام شعبانیه، بیان کرد: حضور اصحاب رسانه بسیار اتفاق مبارکی است و ممنونم از اینکه با تمام خستگیها بهصورت عادلانه به پوشش رسانهای تمام آثار میپردازید.
مجید صالحی پس عرض خوشامدگویی خدمت حضار به دلیل کسالت فرزندش جلسه ترک کرد.
محمد پایدار نویسنده این فیلم سینمایی، در مورد سوژه مورد روایت در این اثر گفت: سوژه گوزن موساد سوژه جذابی بود و به سراغ آن رفتیم.
کارگردان این فیلم در ادامه در مورد ریتم نامناسب اثر، افزود: من سعی کردم ریتم در این اثر نیفتد و تا جایی که خودآگاه بوده است مواظب این موضوع بودهام و بیان این موضوع توسط شما بسیار برایم قابل تأمل است.
فرزین محدث در پاسخ به پرسشی در باب اینکه چه کسی میتوانست جای او در این نقش حضور پیدا کند، گفت: واقعا نمیدانم در این مورد چه جوابی بدهم و یا اینکه چه کسی میتوانست به جای من در این نقش حضور پیدا کند، اما قطعا بازیگران توانمندی هستند که توانایی حضور در این نقش را دارند.
وی در ادامه در پاسخ به پرسشی دیگر در باب عمق کاراکترها در سینمای کمدی ایران عنوان کرد: در سینمای جهان این موضوع وجود دارد که بازیگرانی همچون جیم کری و… با استفاده از اطوار بسته و وابسته به نقش در موقعیت کمدی عمقی برای نقش ایجاد میکنند؛ میتوانم بگویم که عمق کاراکترها در سینمای کمدی ایران در حال افزایش است.
نویسنده «تاکسیدرمی» در مورد قرابت روایت فیلم با واقعیت، عنوان کرد: این خبر، خبر سوخته موساد است و صحتسنجی خبر با یک تیم پژوهشی اتفاق افتاده است.
کارگردان در ادامه پاسخ به این پرسش، تصریح کرد: ماجرای آمدن دو مأمور امنیتی برای بردن گوزن زرین که در این فیلم روایت شده، ماجرایی کاملا واقعی است و در سال ۴۷ گورخر ایرانی توسط این دو مأمور ربوده میشود و در دوران شکلگیری انقلاب اسلامی گوزن زرد نیز توسط این دو مأمور ربوده میشود.
نویسنده، در ادامه افزود: این موضوع تنها وابسته به این دو عتیقه نیست و موارد دیگری در سراسر دنیا توسط اسرائیل رخ داده است؛ قصه برادر محمد رضا پهلوی بستر را برای روایت ماجرای گوزن زرد مهیا میکرد.
از تهیهکننده این فیلم پرسیده شد که چگونه این فیلمنامه توسط باشگاه فیلم سوره پذیرفته شد، که وی در این مورد عنوان کرد: تولید آثار اینچنینی اولین و آخرین تولید باشگاه فیلم سوره نیست. در امسال و سالهای گذشته آثاری مانند «ناتورِ دشت»، «باغ کیانوش»، «دیدن این فیلم جرم است» و… مثالهایی هستند در این باب؛ زیرا ما در پذیرش یک اثر تنها منتظر رسیدن یک فیلمنامه مطلوب نمیمانیم و سعی میکنیم از شکلگیری ایده تا پس تولید و اکران را در باشگاه فیلم سوره داشته باشیم.
وی در مورد دلایل انتخاب این پروژه، تأکید کرد: ما سعی میکنیم به هنرمندان در جهانی که در آن توانایی دارند فیلم بسازند کمک کنیم. آقای پایدار نیز علاقه به کار در این سبک را داشت و ما هم سعی کردیم که کمک کنیم که این جهان خلق شود.
از پایدار در مورد چالشهای تولید آثار اینچنینی پرسیده شد که وی تصریح کرد: اصل ما این بود که یک واقعه تاریخی را چگونه میتوانیم با رویکردی متفاوت نگاه کنیم؛ این تغییر رویکرد شروع علامت سوالهای بسیاری است که باید به آنها پاسخ داد و محل بحث است؛ فرم برای اینکه فانتزی بشود باید از چالشهای بسیاری گذر کند.
در ادامه هادی کاظمی در پاسخ به پرسشی در مورد ویژگیهای فیلمنامه در راستای پذیرش اثر، گفت: ما برای انتخاب یک پروژه بعد از یک تحقیقی انتخاب میکنیم که همکاری کنیم یا خیر، سوژه اثر یک سوژه پنهان و ناگفته بود که حائز اهمیت است. یکی از بخشهای جذاب فیلم، اکشن و اکتینگ پروژه بود که در یک اثری تقریبا فانتزی شکل گرفته بود.
هدیه حسینینژاد دیگر بازیگر فیلم به نمایندگی از حسن معجونی پیام صوتی را که وی برای این نشست ارسال کرده بود، برای حضار پخش کرد.
منبع: مهر
تصاویر این نشست توسط مریم اکبری به ثبت رسیده است.