صفحه اصلی > اسلایدر اصلی و سینما و عکس و فرهنگی و هنری و هنرمندان : در نشست رسانه‌ای فیلم «آنتیک» مطرح شد/ فیلم‌نامه «آنتیک» را دوست داشتم + گزارش تصویری اختصاصی «وقت سینما»

در نشست رسانه‌ای فیلم «آنتیک» مطرح شد/ فیلم‌نامه «آنتیک» را دوست داشتم + گزارش تصویری اختصاصی «وقت سینما»

در سانس پایانی دومین روز از جشنواره فیلم فجر، نشست فیلم سینمایی «آنتیک» به کارگردانی هادی نائیجی برگزار شد.

در شامگاه سیزدهم بهمن ماه و دومین روز از چهل و سومین جشنواره فیلم فجر، نشست فیلم سینمایی «آنتیک» با حضور هادی نائیجی (کارگردان)، محمود بابایی (تهیه‌کننده)، پژمان جمشیدی، آناهیتا افشار، بیژن بنفشه‌خواه، امیر نوروزی، غلامرضا نیکخواه (بازیگران)، آرمان فیاض (مدیر فیلمبرداری) با اجرای سونیا پوریامین برگزار شد.

محمود بابایی در ابتدای نشست مطرح کرد: روزی که بنا شد تهیه‌کننده این فیلم باشم، گمان می‌کردم اولین مواجهه من اکران عمومی فیلم باشد ولی این نمایش در جشنواره را به فال نیک می‌گیرم و امیدوارم آن را دوست داشته باشید.

هادی نائیجی کارگردان فیلم نیز گفت: به عوامل جشنواره تبریک می‌گویم که بالاخره یک بانو برای اجرای نشست‌ها در نظر گرفته شد و این بسیار خوشایند است. فیلم با یک‌ قصه کوتاه تک خطی نویسنده برای من شروع شد و تجربه زیسته‌ای را در مقابل من قرار داد و به کمک دوستان به سراغ تولید این اثر رفتیم.

محمود بابایی بیان کرد: گفتند امروز شلوغ‌ترین سانس جشنواره را داشتیم. این‌که توانستیم جشنواره را گرم کنیم برای ما خیلی خوب است.

نائیجی درباره شباهت این فیلم به «زیرخاکی» توضیح داد: قطعا نشانه‌های بازیگر با او همراه است و در نقش‌های بعدی او همراه می‌شود. این‌که الزاما بازیگر در هر فیلمی اسم و نشان خود را بر پرده سینما پاک کند، به بحث‌های مفصلی نیاز دارد. ولی به‌نظر من کم کم باید درباره خرافات و تشخیص خرافات صحبت کنیم.

آناهیتا افشار نیز بیان کرد: بر اساس متنی که می‌خوانم نقش خود را انتخاب می‌کنم و زمانی که فیلم‌نامه «آنتیک» را خواندم آن را دوست داشتم و در آن بازی کردم.

پژمان جمشیدی نیز درباره نقش خود توضیح داد: هر فیلمی که می‌آید من بازی می‌کنم. خیلی در این حوزه آدم باسوادی نیستم، ولی احساس کردم چون درباره خرافات و اعتقادات است، فیلم خوبی‌ست و در این اثر بازی کردم!

بابایی درباره تولید در ژانر کمدی توضیح داد: این‌که موج کمدی‌سازی راه افتاده دلیل انتخاب من نبوده است. ما قصه‌ای داشتیم که می‌توانستیم در ظرف کمدی بریزیم تا به عینیت دربیاید. هر چند که مخاطب سینمای ما در این روزگار میل بیشتری به کمدی دارد. ما تلاش کردیم خلاف جریان مد سینما شنا کنیم. ولی بله، مولفه‌هایی برای فروش وجود دارد و ما به دنبال مخاطب گسترده بودیم و به درستی از مولفه‌های آن استفاده کردیم.

هادی نائیجی در پاسخ به تأثیر از فیلم «مصلحت» حسین دارابی نیز گفت: آن فیلم را دیدم و حتما از آن تأثیر گرفته‌ام. ذهن هر فیلمسازی در معرض انواع و اقسام فیلم‌ها قرار می‌گیرد و مستقیم یا غیر مستقیم آن‌ها را در ذهن می‌گذراند ولی ما برای این فیلم از هیچ چیزی مستقیم برداشت نکرده‌ایم.

وی ادامه داد: نباید به مناسبت یک فیلم به کسی برچسب بزنیم. چه اصراری وجود دارد که با چنین الفاظ و عناوینی با یکدیگر صحبت کنیم و به همدیگر تهمت بزنیم؟ فیلم روایت تأسیس خرافی بخشی از دین است که ما نیز خواسته یا ناخواسته با آن‌ها درگیر بوده‌ایم.

امیر نوروزی دیگر بازیگر فیلم نیز درباره شباهت کاراکترش در این فیلم با فیلم قبلی‌اش «مصلحت» بیان کرد: این فیلم در بستر کمدی است ولی کاراکتر اصلا شبیه به فیلم «مصلحت» نیست. فیلمنامه بسیار خوبی بود و از حضور در این فیلم بسیار خوشحال هستم.

نائیجی در پاسخ به این سوال که آیا قصد تدوین مجدد برای این فیلم دارد یا خیر، بیان کرد: تصور اولیه ما برای تولید این فیلم حضور در فجر نبود و فیلم برای اکران حتما بازبینی می‌شود.

محمود بابایی درباره جریان شکایت سازمان اوقاف از این فیلم نیز توضیح داد: اخیرا چند رسانه گفته‌اند که سازمان اوقاف از فیلم شکایت کرده است، در حالی که این شیطنت‌های برخی رسانه‌ها است و اصلا چنین چیزی وجود ندارد. وکلای ما جدی پیگیر این موضوع خواهند بود. طبق قانون، قانون‌گذار این حق را برای همه قائل شده که از هر کسی که می‌خواهد شکایت کند و بله بحث‌های حاشیه‌ای مطرح شده و وکیلان ما به جد پیگیر آن هستند.

در ادامه این نشست غلامرضا نیکخواه‌آزاد درباره حضورش بیان کرد: آقای نائیجی این نقش را به من پیشنهاد دادند و تقریبا نقشی بود که تجربه آن را نداشتم و در حد توان خود تلاش کردم تا این شخصیت را به خوبی پیش ببرم. کمدی در حال حاضر روی بورس است و اصلا چیز بدی نیست. اگر اقتصاد سینما بهبود پیدا کند اصلا بد نیست. ضمن این‌که فیلم علاوه بر کمدی بودن، پیام و حرف با خود دارد.

هادی نائیجی در پاسخ به سوالی درباره روایت فیلم در اوایل انقلاب نیز توضیح داد: متأسفانه برخی این تصور را دارند که فیلم در مرزی حرکت کرده که انگار ما به مقدسات توهین کرده‌ایم، در حالی که این‌گونه نیست و به‌نظر می‌رسد ابتدا باید امر مقدس را تعریف کنیم. یکی از دلایل انتخاب اوائل انقلاب اقتضای داستان بود نه آن‌که صرفا به‌خاطر کمدی شدن در دهه شصت روایت شود.

فرزین محدث نیز در پایان مطرح کرد: از حضور در این فیلم بسیار خوشحال هستم. وقتی فیلمنامه‌ای نوشته می‌شود برای ساخت آن از جایی هم تأیید می‌شود. امیدوارم به جایی برسیم که بتوانیم با یکدیگر گفت‌وگو کنیم.

تصاویر این نشست توسط مریم اکبری به ثبت رسیده است.

vaghte cinema

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید