صفحه اصلی > سینما و عکس و فرهنگی و هنری و هنرمندان : در نشست خبری فیلم «صیاد» مطرح شد/ علی سرابی: به من می‌گفتند مادرت خیلی دعایت کرده که نقش شهید صیاد را بازی می‌کنی/ گزارش تصویری اختصاصی «وقت سینما»

در نشست خبری فیلم «صیاد» مطرح شد/ علی سرابی: به من می‌گفتند مادرت خیلی دعایت کرده که نقش شهید صیاد را بازی می‌کنی/ گزارش تصویری اختصاصی «وقت سینما»

نشست خبری فیلم سینمایی «صیاد» ظهر امروز (۱۲ بهمن ماه) با حضور سازندگان این فیلم در سینمای رسانه‌های برج میلاد برگزار شد.

بعد از ظهر امروز، جمعه، ۱۱ بهمن ماه نخستین نشست خبری به فیلم «صیاد» اختصاص یافت که با اجرای اکبر نبوی و با حضور جواد افشار کارگردان، محمد رضا شفیعی تهیه‌کننده، خشایار موحدیان تدوینگر، علی سرابی، نادر سلیمانی، ایوب آقاخانی، محمد رضا هدایتی، رز رضوی بازیگران فیلم در برج میلاد سینمای رسانه‌ها برگزار شد.

محمد رضا شفیعی در ابتدای این نشست گفت: «صیاد» بر اساس یک فیلم‌نامه سینمایی ساخته شده است و قصدی برای سریال ساختن از روی آن وجود ندارد. در ابتدای کار، داستان فیلم‌نامه تا بیت‌المقدس پیش می‌رفت، اما به دلیل طولانی شدن زمان فیلم و نزدیک شدن آن به سه ساعت، از قصه کم و مدت زمان آن را کاهش دادیم و در نهایت فیلم به حدود ۱۱۰ دقیقه رسید.

جواد افشار درباره انتخاب مارال بنی‌آدم برای نقش همسر شهید صیاد شیرازی توضیح داد: مارال بنی‌آدم بازیگر بسیار خوبی است و حضور او در این نقش تأثیر مثبتی داشت. حتی خانواده شهید صیاد نیز در بازخوردهای اولیه از بازی او استقبال کردند که این، بزرگ‌ترین هدف ما بود. این‌که بازیگران بتوانند همدیگر را لمس کنند، جزو اهداف ثانویه ما بود که به انتخاب بازیگر کمک کرد؛ اما به هیچ‌وجه هدف اولیه ما نبود.

شفیعی گفت: موضوع شهید صیاد برای سال‌های طولانی دغدغه من بود. ساختن فیلم درباره چنین مضامینی، به ویژه اگر شخصیت اصلی آن یک فرد واقعی باشد، سختی‌های بسیاری دارد. تعدد دستگاه‌های فرهنگی گاهی به مانعی تبدیل می‌شود و قهرمانان را در چارچوب‌های محدود محصور می‌کند. فیلم «صیاد» تنها پنجره‌ای کوتاه به زندگی این شهید بزرگوار است.

افشار درباره صدای بازیگران گفت: امکانات هوش مصنوعی عوامل را وسوسه می‌کند تا از این ظرفیت استفاده کنند، اما این کار ریسک زیادی به دنبال دارد. ما تصور می‌کردیم استفاده از هوش مصنوعی به کار کمک می‌کند، بنابراین تصمیم گرفتیم از صدای موجود از شهید صیاد استفاده کنیم و صداها را به نسبت چهل به شصت روی هم سوار کنیم. با این حال، پس از پخش در سالن میلاد، به‌نظر می‌رسد که صدا نیاز به اصلاح دارد؛ هر چند شاید شرایط صوتی سالن نیز مطلوب نبوده است. با این‌ وجود، این‌که دختر شهید صیاد به ما گفت صدای پدرم در من زنده شد، ارزشمند بود و باید دید که در خارج از جنبه فنی، چقدر تأثیرگذار خواهد بود.

شفیعی در ادامه گفت: ما تغییر صدا نداشتیم، بلکه تغییر فرکانس انجام دادیم. صداگذار ما وقت زیادی صرف کرد و صدای شهید صیاد را دریافت و پردازش کرد تا فرکانس آن را به بازیگر منتقل کند. پیش‌تر در فیلم «ایستاده در غبار» عکس این کار انجام شده بود و از صدای واقعی استفاده شد، اما در این پروژه، صدای خود بازیگر با تغییر فرکانس استفاده شده است. البته سالن میلاد کاربری کنسرت دارد و برای پخش فیلم، شرایط صوتی ایده‌آلی ندارد.

شفیعی درباره بودجه فیلم گفت: این فیلم ارزان‌ترین فیلم سینمایی است که در سال‌های اخیر با توجه به این موضوعات ساخته شده است. بزرگ‌ترین شانس ما در این پروژه، آشنایی با آقای سرابی بود. انتخاب علی سرابی یکی از انتخاب‌های غیر منتظره فیلم بود. او تنها گزینه ما نبود، اما فردی بود که هم سابقه سال‌ها کار در تئاتر داشت و هم به شهید صیاد ارادت خاصی نشان می‌داد. او تمام فیلمنامه را با جزئیات با ما خواند و فیلم‌های بسیاری از شهید صیاد دید که حتی ما به اندازه او ندیده‌ایم.

افشار ادامه داد: مهم‌ترین هدف فیلم، آگاهی‌بخشی درباره سال‌های ابتدایی جنگ و انقلاب بود؛ موضوعی که به‌نظر من امروز بیش از همیشه به دانستن آن نیاز داریم. شهید صیاد شیرازی محبوب مردم و ارتش بود و با فداکاری، رشادت، دانش نظامی و توانمندی‌های برجسته‌اش، به یکی از اسطوره‌های جنگ و چهره‌های مهم نظامی تبدیل شد. همیشه دوست داشتم اگر فیلمی درباره قهرمانان نظامی ساخته می‌شود، جهانیان هم ببینند که ما با چه شخصیت‌های ویژه‌ای طرف هستیم.

او ادامه داد: پرداخت نویسنده به‌نظر من باعث شد فیلم فراتر از یک بیوگرافی صرف باشد و تأثیرگذاری لازم را در جهت ارتقای آگاهی مخاطب داشته باشد. شخصیت‌پردازی در این فیلم بر اساس تاریخ انجام شده است، همان‌طور که در اسناد تاریخی از آن‌ها یاد می‌شود. در چنین پروژه‌هایی نمی‌توان به شیوه کلاسیک شخصیت‌پردازی کرد. شهید صیاد هیچ نقطه سیاهی در کارنامه‌اش نداشت که بخواهیم به آن بپردازیم. دیگر شخصیت‌ها نیز نمونه‌ای از چهره‌های تاریخی هستند.

علی سرابی بازیگر نیز طی سخنانی گفت: در جریان این کار توانستم با بسیاری از امرای ارتش صحبت کنم و خاطرات زیادی را بشنوم. به من می‌گفتند مادرت خیلی دعایت کرده که نقش شهید صیاد را بازی می‌کنی، او نه تنها یک انسان، بلکه فرشته‌ای بود که روی زمین آمده بود. در جلسه‌ای با امیر ذاکری، او خاطره‌ای از اتاق عملیات و برنامه‌ریزی تعریف کرد و گفت شهید صیاد با وجود کمبود مهمات، همچنان تصمیم‌گیری‌ها را با ایمان کامل انجام می‌داد و در تیررس دیدش تنها خدا بود.

خشایار موحدیان تدوین‌گر نیز گفت: برای این فیلم زحمت زیادی کشیده شده است و باید بررسی کنیم که آیا با تدوین بهتر، در نهایت فیلم ریتم مناسب‌تری خواهد داشت یا نه.

محمد رضا هدایتی دیگر بازیگر فیلم نیز بیان کرد: امیدوارم این فیلم دیده شود و مخاطبان با آن ارتباط برقرار کنند، زیرا برای آن تلاش زیادی شده است. نگاه من ممکن است با نگاه سایر نقش‌ها متفاوت باشد، اما مهم این است که در فیلم‌نامه چه انتظاری از من بوده و چطور توانسته‌ام آن را اجرا کنم.

رز رضوی نیز درباره نقش و حضورش در این فیلم توضیح داد: حضور در این فیلم برای من افتخار بزرگی بود. از طریق همکاری قبلی، موفق شدم این نقش را به دست بیاورم. پدر من جانباز و سرهنگ بازنشسته ارتش است، به همین دلیل همیشه شهیدان را دوست داشته‌ام و کارکردن درباره آن‌ها برایم ارزشمند است.

نادر سلیمانی نیز گفت: مهم کم یا زیاد بودن در کار نیست، مهم این است که چگونه در آن حضور داشته باشیم. ما در سنندج با عشق و دل کار کردیم. نمی‌توان گفت شخصیت‌ها تیپ هستند؛ من بعد از سال‌ها کار، اصول شخصیت‌شناسی را می‌دانم و این نظر را قبول ندارم.

ایوب آقاخانی بازیگر تأکید کرد: ساخت این فیلم با زحمت و فرسایش زیادی همراه بود و تنها آرزوی ما این است که مخاطبان از آن رضایت داشته باشند. من همیشه با افتخار به هر پروژه‌ای که آقای شفیعی در آن حضور دارد، پاسخ مثبت می‌دهم. این بار هم حضور جواد افشار مزید بر علت شد. یکی از مهم‌ترین وظایف فرهنگی، پرداخت به شخصیت‌های ملی است. نباید ترس از مصادره روایت باعث شود که از بعد روان‌شناسی شخصیت‌ها غافل شویم. باید لحظات حیاتی تاریخ کشور را به تصویر کشید و از تفسیر شخصی پرهیز کرد.

او در پایان افزود: آن‌چه در فیلم می‌بینید حاصل تلاش گروه تولید است که پای ساخت آن ایستاد. شاید در اکران، فیلم دستخوش تغییراتی شود، اما شهید صیاد، شخصیتی مظلوم بود که پیام وحدت را منتقل می‌کرد. ما امروز به همان اندازه که به پدافند ارتش نیاز داریم، به موشک‌های سپاه نیز نیازمندیم.

تصاویر این نشست توسط مریم اکبری به ثبت رسیده است.

vaghte cinema

اخبار مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید