سخنگوی قوه قضاییه گفت: مدیرعامل شرکت کوروش کمپانی ۵ ماه قبل و پیش از اینکه ضابطان نسبت به این موضوع ورود کنند و پروندهای برای این شرکت تشکیل شود از کشور خارج شده است.
مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه درباره پرونده کورش کمپانی و روند قضایی رسیدگی به این پرونده گفت: از آبان ماه سال جاری رسیدگی به این موضوع بر اساس گزارشهای واصله از سوی ضابطان خاص صورت شروع شده و وزارت اطلاعات گزارش دهنده این پرونده بوده است.
ستایشی ادامه داد: مدیر عامل این شرکت، پنج ماه قبل و پیش از اینکه ضابطان نسبت به این موضوع ورود کنند و پروندهای برای این شرکت تشکیل شود از کشور خارج شده است.
سخنگوی قوه قضاییه تصریح کرد: مدیر عامل شرکت کورش کمپانی به اتهام کلاهبرداری تحت تعقیب است و اموال منقول این شرکت در نقاط مختلف کشور مانند قایقهایی در جزیره کیش شناسایی و توقیف شده است.
وی اضافه کرد: یکی از منسوبان مدیر عامل این شرکت، به اتهام معاونت در بزه کلاهبرداری بازداشت شده و تمهیدات لازم نسبت به اقلامی که مربوط به مدیرعامل شرکت بوده و این فرد در صدد فروش و انتقال آنها بوده، صورت گرفته است.
ستایشی با بیان اینکه تا دو هفته گذشته هیچگونه شکایتی علیه مدیر عامل و این شرکت نداشتهایم، گفت: ۲۸ بهمن ماه با دستور مقام قضایی صالح، بنری نصب شد تا اگر کسی از این شرکت شکایتی دارد، شکایت خود را با اسناد و ادله به پلیس تخصصی مربوطه تسلیم کند.
سخنگوی قوه قضاییه با بیان اینکه تاکنون هزار و ۵۰۰ نفر در تهران علیه این شرکت شکایت کردهاند، گفت: این پرونده در دست رسیدگی است و به مردم اطمینان میدهیم که با اقتدار در کمترین زمان نسبت به شناسایی اموال این شرکت، متهمان و استرداد اموال به مالباختگان با همکاری مردم اقدام خواهیم کرد.
ستایشی با اشاره به خروج متهم اصلی این شرکت از کشور گفت: پیگیریهای قانونی برای بازگرداندن وی به کشور صورت گرفته و اقدامات موثری برای جمعآوری اسناد و مدارک لازم به عمل آمده و قطعا اموال شرکت، معاونان مدیر عامل نیز با قاطعیت و ضابطهمند توقیف میشوند.
وی با اشاره به برخی چهرههای هنری و ورزشی که در فضای مجازی اقدام به تبلیغ این شرکت کردهاند، گفت: متأسفانه تعدادی از چهرههای مطرح هنری و ورزشی کشور برای این شرکت در فضای مجازی مبادرت به تبلیغاتی ناصحیح کردهاند که در جلب اعتماد شهروندان موثر بوده است که بر اساس قانون باید مبالغی که برای تبلیغات این شرکت دریافت کردند را به صندوق دولت برگردانند و این روند ادامه دارد.
سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به پیگیری این پرونده در ناحیه پنج دادسرای عمومی و انقلاب تهران گفت: چنانچه اموال این شرکت، شناسایی و توقیف شود با برنامهریزی درست برای توزیع اموال بین مالباختگان اقدام میشود. مردم میتوانند اطلاعات خود نسبت به اموال منقول و غیر منقول این شرکت را به مراجع ذیربط اطلاع دهند.
وی درباره ترک فعلهای احتمالی صورت گرفته درباره این شرکت نیز گفت: باید تحقیقات لازم انجام شود تا اگر تقصیری درباره اعطای مجوز فعالیت به این شرکت صورت گرفته مشخص شود. باید مشخص شود که آیا نظارتهای قانونی لازم انجام شده است یا خیر؟ تا با استفاده از نتایج تحقیقات، تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم.
ستایشی با اشاره به اینکه قوه قضاییه برای استرداد اموال مالباختگان این پرونده نهایت توجه را دارد و پشتیبان مردم است، گفت: از مردم میخواهیم در سرمایهگذاریهای خود نسبت به موضوع آن و همچنین اشخاص حقیقی و حقوقی درگیر در آن شناخت کافی پیدا کنند و سرمایه و دارایی خود را در معرض سوءاستفاده قرار ندهند.
وی با اشاره به اینکه شرکتی به نام کورش کمپانی در اداره کل ثبت شرکتها تاکنون ثبت نشده است، گفت: تنها شرکتی به نام کورش پردازان آی سا با مسئولیت محدود با شماره ثبت مشخص، در ۸ بهمن سال ۹۹ به ثبت رسیده است.
سخنگوی قوه قضاییه در پایان گفت: مدیر عامل این شرکت، خدمت وظیفه عمومی را انجام نداده است. البته برای تأسیس شرکتها و موسسات نیاز به اخذ کارت پایان خدمت نیست.
منبع: ایسنا