صفحه اصلی > سینما : کارگردان «نپتون» در نشست خبری این فیلم مطرح کرد/ «نپتون» شباهتی به فیلم «اتاق تاریک» ندارد

کارگردان «نپتون» در نشست خبری این فیلم مطرح کرد/ «نپتون» شباهتی به فیلم «اتاق تاریک» ندارد

نشست خبری فیلم سینمایی «نپتون» در سانس اول روز سه‌شنبه (۱۷ بهمن) در خانه رسانه برگزار شد. در این نشست محمدابراهیم غفاریان (کارگردان)، سیاوش امین‌پور (تهیه‌کننده)، مرجان ساداتی (نویسنده)، بهروز شهامت (طراحی و ترکیب صدا)، منصور شهبازی (مدیر صدابرداری)، داود محمدی (مدیر فیلمبرداری)، حمید نجفی‌راد (تدوینگر) و آرمین رحیمیان، امین میری، آیدا ماهیانی، امیررضا جوکار از جمله بازیگران این فیلم حضور داشتند.
در ابتدای این برنامه، سیاوش امین‌پور ضمن تشکر از دست‌اندرکاران جشنواره فیلم فجر و سازمان سینمایی گفت: امیدوارم این فیلم از طرف مردم هم مورد توجه قرار بگیرد؛ چرا که موضوع این فیلم موضوع خیلی از خانواده‌هاست. ما باید بدانیم در زندگی با چه کسی مسابقه گذاشته‌ایم!
محمدابراهیم غفاریان نیز اطهار داشت: در ابتدا از پدرم تشکر می‌کنم و با کسب اجازه از علیرضا فتحی نجفی که از هنرستان شاگرد ایشان بودم کسب اجازه می‌گیرم تا صحبت‌هایم را آغاز کنم و جواب سوال‌های شما عزیزان را بدهم.
وی ادامه داد: برای ساخت «نپتون» با دوستم که مهندس عمران است صحبت‌های زیادی کردم و او به من گفت تا حالا فکر کردی پدر و مادرها برای ساختن آینده بچه‌ها، اکنونِ آن‌ها را فراموش می‌کنند. در نتیجه این ایده یک خطی، ذهن من را مشغول کرد تا خانم ساداتی بعد از آن ۱۰ ماه فیلمنامه را نوشت.
امیررضا جوکار توضیح داد: امیدوارم از تماشای فیلم لذت برده باشید. خودم از تماشای فیلم خیلی لذت بردم. من قبل از «نپتون» در آثار مختلفی مثل سریال «سرگیجه» هم بوده‌ام و می‌خواهم بازیگری را در آینده ادامه دهم‌.

مرجان ساداتی نیز درباره دغدغه موضوع این فیلم و سیر نوشتن آن توضیح داد که اثری لذت‌بخش بود.
آرمین رحیمیان درباره تجربه حضور در نقش اول عنوان کرد: خیلی ممنون که فیلم ما را تماشا کردید و امیدوارم آن را دوست داشته باشید. من تمام تلاشم را برای ایفای این نقش کردم. اولین برخوردم با فیلمنامه این بود که بسیار از کاراکتر حقیقی من دور بود؛ چرا که من تا به حال پدر نبودم و تاکنون همچین کاراکتری را بازی نکرده بودم. ایفای این نقش و روزمرگی‌های یک پدر را بازی کردن بسیار دشوار بود.


آیدا ماهیانی نیز خاطرنشان کرد: من عاشق این جنس فیلم‌ها هستم که بدون هیچ ادعایی می‌خواهد یک زندگی را روایت کند. همچنین خوشحال هستم که سهمی از این فیلم دارم. حتی زمانی که فیلمنامه را می‌خواندم بسیار به من آرامش می‌داد و داستان من را با خود می‌برد.


امین میری نیز از نقش خود این چنین توضیح داد: این اثر نخستین نقش منفی من در سینماست. باید بگویم این فیلم در مورد هویت جنسی کودک صحبت می‌کند. «نپتون» درباره انسانیت حرف می‌زند و می‌بینیم کسانی که به انسانیت اهمیت می‌دهند، در نهایت از کار اخراج‌ می‌شوند.
وی افزود: کاراکتر آذری وجه بیرونی‌تری نسبت به دیگر نقش‌ها داشت.
این بازیگر تشریح کرد: من بچه زاهدان هستم و هر آن‌چه دارم از تئاتر زاهدان دارم. امروز روز سختی داشتم و فقط به احترام عوامل آمده‌ام؛ زیرا امروز از بهشت زهرا آمدم. در این دو هفته اخیر دو عزیز از دست دادم. یکی از آن‌ها استادم غلامرضا پودینه بود. غلامرضا پودینه اگر چهره بود شاید وزیر برایش پیام تسلیت می‌گفت.
رهاخدایاری دیگر بازیگر این فیلم گفت: من آخرین نفری بودم که به پروژه اضافه شدم. جای خیلی از هنرمندان پشت صحنه و جلوی دوربین در این‌جا خالی است.
در ادامه منصور شهبازی درباره چالش‌های صدابرداری در این فیلم اظهار کرد: صدابرداری کاری فنی است. هر صدابرداری سر صحنه مشکلات خودش را دارد. ضمن آن‌که هر لوکیشنی هم با دیگری متفاوت است و مصائب خاص خودش را دارد.
داود محمدی نیز گفت: زمانی که این فیلمنامه «نپتون» به من پیشنهاد شد، درگیر پروژه «قلب رقه» بودم؛ اما جهان قصه فیلم «نپتون» بسیار متفاوت بود. به همین دلیل ترغیب شدم فیلمبرداری آن را بپذیرم.
وی اضافه کرد: تلاش کردم تا افق دید و منفک بودن دو شخص زن و شوهر و همچنین فضای سرد بین آن‌ها را با نما و رنگ فیلم نشان دهم.
حمید نجفی‌راد نیز تأکید کرد: ما در سونامی عجیب و غریب بیماری‌های روانی هستیم و چیزی که فراموش کردیم توجه به این مسائل است. من به دلیل یک تجربه شخصی متوجه شدم چقدر سینما نیاز دارد تا به چنین مسائلی بپردازد. ضمن آن‌که در تدوین فیلم از ریتم گذشتم و برایم مهم بود که روح فیلم به مخاطب چه می‌گوید.
کارگردان فیلم در ادامه بیان کرد: ما تصمیم گرفتیم در مورد یک معضل فیلم بسازیم و این فیلم‌ به ما تلنگر می‌زند تا چیزهایی در روزمره که به آن‌ها توجه نمی‌کنیم را ببینیم.
نویسنده فیلم با اشاره به نکاتی از فیلمنامه گفت: ما با خانواده‌هایی روبه‌رو می‌شویم که معضل‌هایی دارند.

در «نپتون» مسئله نقد زن یا مرد وجود ندارد؛ بلکه به ما نشان می‌دهد بسیاری از خانواده‌ها در دنیای کنونی، شبیه به این خانواده زندگی می‌کنند و فرزند آن‌ها شرایطی همچون کودک قصه دارند. مادر این بچه به دنبال پیدا کردن استقلال خود است؛ اما مسیر اشتباهی می‌رود و ما قرار نبود مادر را مقصر بدانیم.
کارگردان فیلم اضافه کرد: افسانه و بابک زن و شوهر داستان هستند. ما به آن‌دو حق می‌دهیم به فکر خودشان باشند؛ اما همان‌قدر هم به آن‌ها نمی‌توانیم حق بدهیم که صاحب بچه‌ای شوند و او را نادیده بگیرند. همچنین این فیلم برای بچه‌ها ساخته نشده و برای بزرگترهاست.
محمدابراهیم غفاریان ادامه داد: ما در مرحله تولید تشخیص دادیم این قصه می‌تواند سوژه فیلم سینمایی باشد و در نتیجه آن را ساختیم. این را هم بگویم که «نپتون» شباهتی به فیلم «اتاق تاریک» ندارد.
وی در پایان تأکید کرد: دغدغه من افرادی است که خصلت‌های بچگانه دارند و بچه‌دار می‌شوند. در این فیلم هم به این مسأله پرداختیم.

vaghte cinema

دیدگاهتان را بنویسید