صفحه اصلی > سینما : در نشست خبری «مجنون» عنوان شد/ عباس نادران: از همه کسانی که نمی‌خواستند این فیلم ساخته شود، تشکر می‌کنم!

در نشست خبری «مجنون» عنوان شد/ عباس نادران: از همه کسانی که نمی‌خواستند این فیلم ساخته شود، تشکر می‌کنم!

نشست رسانه‌ای فیلم «مجنون» امروز (۱۶ بهمن) برگزار شد. در این نشست مهدی شامحمدی کارگردان، عباس نادران تهیه‌کننده، سجاد بابایی، حسام منظور، شبنم قربانی، محمد رشنو، افشین حسنلو، بهزاد خلج از بازیگران فیلم، بهزاد آقابیگی طراح لباس، بهزاد جعفری‌طادی طراح صحنه، علیرضا محصولی نویسنده و حمید نجفی‌راد تدوینگر حضور داشتند.

در ابتدا عباس نادران گفت: آقای مجید انتظامی گفتند امروز فقط به احترام نسل جوان فیلمساز در این جشنواره حضور دارم و از اهالی رسانه برای این‌که نتوانستند در نشست حضور داشته باشند، عذرخواهی کردند.

مهدی شامحمدی نیز اظهار کرد: در اولین نمایش مردمی که در میدان هروی بود، از مسیریاب استفاده می‌کردم و برنامه گفت که وارد اتوبان زین‌الدین شوید. همان‌جا گفتم خدایا یعنی می‌شود پس از این فیلم کاری کنیم تا مردم و جوانان این شهید بزرگوار را به درستی بشناسند.

وی بیان کرد: ما در بخش پژوهش گروه مفصلی داشتیم. سکانس شهادت ایشان هم وجود داشت، اما تصمیم گرفتیم آقا مهدی در خیبر زنده بماند و قهرمان را در پایان داستان زنده نگه داشتیم.

سجاد بابایی نیز گفت: ز روز اولی که قرار بود این فیلم ساخته شود، ما دنبال یک تصویر نزدیک به واقعیت و کامل بودیم. در این زمینه من هر چیزی که در مستندات و مکتوبات بود، خواندم و سعی کردم به لحاظ فیزیکی هم به این شهید نزدیک شوم.

وی افزود: من نگاهی را از آقا مهدی به ارث بردم و به‌نظرم این خیلی عجیب است که شما از کسی که هیچ طلبی نداری و اتفاقا به او بدهکاری چیزی را به ارث ببری و سعی کنی در مسیر او قدم بگذاری.

عباس نادران نیز گفت: ما برای انتخاب نقش شهید زین‌الدین دچار چالش‌های جدی بودیم. اول این‌که نمی‌توانستیم سراغ چهره‌ای برویم که مخاطبان از او خاطره دارند. از طرفی باید سراغ کسی می‌رفتیم که بتوان به او اعتماد کرد و فراز و فرودهای این نقش را به درستی ایفا کند.
وی افزود: باید اعتراف کنم سجاد را خیلی اذیت کردم و تقریبا سه بار بعد از تست گریم می‌گفتم نه. من در تمام طول این مسیر دنبال این بودم که سجاد بابایی واقعا با قلبش می‌خواهد این نقش را بازی کند یا خیر؟ سجاد حتی یک روز از این نقش دست برنداشت و به جایی رسید که ما هر دو یقین داشتیم که بهترین فرد برای ایفای نقش شهید زین‌‌الدین سجاد بابایی است.
سجاد بابایی درباره کاهش وزن خود برای ایفای این نقش بیان کرد: شاید فرصت یک ماهه داشتم تا حدود ۱۰ کیلو وزن کم کنم، اما باز هم وقتی جلوی آینه می‌رفتم، احساس می‌کردم هنوز باید ۳_۴ کیلو کم کنم. این موضوع به شدت روی اعصاب و روان تأثیر می‌گذارد، اما سعی کردم خللی در نقش ایجاد نکند.
وی درباره سیمرغ سال گذشته و این‌که در انتخاب نقش تأثیر داشته است یا نه، یادآور شد: خیر سیمرغ سال گذشته در انتخاب این نقش تأثیری نداشت. من فیلم کوتاه، تئاتر و فیلم مستقل کار کردم و پارسال هم کار سختی داشتم و توانستم سیمرغ بگیرم. امسال هم به این نقش سخت رسیدم و دوباره تلاش کردم. من به خود آقا مهدی گفتم من تلاش می‌کنم و شما من را به مقصد برسانید.
مهدی شامحمدی در پاسخ به این پرسش که شهید زین‌الدین پایش آسیب دیده است، اما در فیلم وجود نداشت، توضیح داد: من ۲۰ سال است که مستند می‌سازم و تمام سال ۸۰ را فقط مستند جنگ ساختم و به نوعی خود را در این حوزه متخصص می‌دانم. هیچ‌کس اندازه من به سینمای مستند در سینمای داستانی غیرت نداشته است. من تلاش کردم تا به مستند و مستند در قالب داستانی برسیم. به طوری که مخاطب شاهد سینمای داستانی باشد، اما در لحظاتی حس کند فیلم مستند نگاه می‌کند.
وی ادامه داد: ما در این فیلم شاید واقعیت را در جاهایی پس و پیش کردیم، اما به حقیقت دست نزدیم. من دوست نداشتم مهدی زین‌الدین که برای این آب و خاک زحمت کشیده و سلحشورانه زیست کرده است، در این روایت پایش را روی زمین بکشد.


حسام منظور نیز عنوان کرد: می‌خواستم به نوبه خودم سهم کوچکی در این فیلم داشته باشم که اگر این‌گونه نبود حسرت می‌خوردم.


شبنم قربانی نیز بیان کرد: باعث افتخار است نقش همسر شهید زین‌الدین را بازی کردم. به‌نظرم پرداختن به این وجه از زندگی شهدا مهم است زیرا این زنان به دلیل آرمان‌هایی که داشتند از خیلی چیزها گذشتند و همسران خود را به جبهه فرستادند. امیدوارم از پس این نقش برآمده باشم زیرا دینی بر گردن من بود.


در ادامه بهزاد جعفری‌طادی اظهار کرد: یک نکته مهم در فیلم‌های جنگی این است که برای تهیه و تولید گروه تدارکاتی باید باشد. با این‌که یک شهرک دفاع مقدس داریم، در این ۱۰ سال گذشته چیزی به این شهرک اضافه نشده و چیزی هم از آن‌جا کم شده است. این یک هشدار است و شاید در چند سال آینده نتوانیم فیلم جنگی بسازیم زیرا دیگر تجهیزاتی نداریم.
بهزاد آقابیگی مطرح کرد: ما یک گروه خیلی خوب کنار هم بودیم. این اثر در فصل زمستان فیلمبرداری شده است و لوکیشن‌های سختی داشتیم.

این مسایل چالش‌های مهم ما در هنگام فیلمبرداری بودند.
حمید نجفی‌راد عنوان کرد: این فیلم ثمره رفاقت ۱۵ _۱۶ ساله با مهدی شامحمدی و ثمره سینمای مستند است. این فیلم اگر حال خوبی دارد، معجزه فیلم مستند است.
محمد رشنو گفت: خوشحالم که توانستم نقش مجید زین‌الدین را بازی کنم. مثل این‌که مادرشان روی مجید خیلی حساس بوده‌اند. حاج خانم امیدوارم توانسته باشم مجیدتان را زنده نگه داشته باشم.
افشین حسنلو بیان کرد: در جشنواره چند سال پیش چند نفر جلوی در اجازه نمی‌دادند من وارد شوم چون کارتی نداشتم. از این‌جا می‌خواهم به آن‌‌ها بگویم که سلام من این‌جا هستم!

در ادامه نشست بهزاد خلج عنوان کرد: من همیشه از روی فیلمنامه تصمیم می‌گیرم. وقتی فیلمنامه را خواندم دوست داشتم این نقش را بازی کنم. «مجنون» خیلی کار سختی بود و ممکن است پس از این من دیگر فیلم‌ جنگی بازی نکنم.
علیرضا محصولی نیز گفت: سختی کار ما از چند جهت بود؛ اول این‌که ما تعدد کاراکتر داشتیم، دوم شخصیت‌های ما نمونه واقعی داشتند و این مسأله دست نویسنده را در شخصیت‌پردازی می‌بست. سختی دیگر این بود که نباید دخل و تصرفی در واقعیت داشته باشیم.
عباس نادران مطرح کرد: من از همه کسانی که نمی‌خواستند این فیلم ساخته شود، تشکر می‌کنم. عملیات خیبر یکی از مهم‌ترین عملیات‌های جنگی است و ما برای این فیلم برای دریافت دو هلیکوپتر چهار ماه تلاش کردیم. در فیلم‌های جنگی در میان ارگان‌های دولتی جزیره‌وار عمل می‌شد، انگار شهید ما و شهید آن‌ها دارد.
در پایان این نشست سجاد بابایی گفت: گروه ما خیلی برای این فیلم تلاش کردند. در پایان ممنونم از این نام که اجازه داد مدتی او را زندگی کنم. فارغ از هر چیزی ایمان دارم که همه ما به این اسامی مدیون هستیم.

vaghte cinema

دیدگاهتان را بنویسید