صفحه اصلی > فرهنگی و هنری و نقد و نمایش خانگی و هنرمندان و یادداشت : نگاهی به سریال خوش ساخت این روزها/ «بازنده»، نوآر ایرانی

نگاهی به سریال خوش ساخت این روزها/ «بازنده»، نوآر ایرانی

«وقت سینما»/ کسری مجد: «بازنده» با نگاه وفادارانه به قواعد ژانر و دلبستگی آشکارش به گونه سینمایی نوآر، تلاش کرده آن را از فیلترهای بومی ایرانی بگذراند. حرکتی روی لبه تیغ که با وجود اما و اگرهایش در اجرا و نظر به استقبال بینندگان، جواب داده.

خیلی از مخاطبان به سرنوشت کودک ربوده شده علاقه‌مند شده‌اند. فضای خاص سریال و شخصیت‌هایش را می‌پسندند.

تصاویری با کنتراست بالا که ظاهراً تهران است، اما عامدانه تأکیدی روی آن نمی‌شود تا قصه در بستری بی‌مکان و حتی بی‌زمان روایت شود.

طبق شاخصه‌های نوآر، به‌طور مداوم در صحنه‌های خارجی باران می‌بارد. خیابان‌ها و لوکیشن‌های داخلی، تاریک یا نیمه تاریک هستند. فضا گرفته و رخوت‌برانگیز است. اندوهی مدام بر روابط آدم‌ها و روال مناسبات‌شان حس می‌شود. امین حسین‌پور کارگردان سریال تأکید فراوان و گاه بی‌حدی روی این نشانه‌ها دارد که گاه برای قشری از مخاطب ایرانی، غیر قابل قبول یا دست کم دیر هضم است.

روابط زناشویی به دلایل مختلف آسیب‌دیده و متزلزل است؛ کارآگاه کیانی (علیرضا کمالی‌پور) از همسرش جدا شده، ارغوان (سارا بهرامی) و کاوه (صابر ابر) روابط خدشه‌داری دارند و ازدواج منفعت‌طلبانه منصور (پیمان قاسم‌خانی) و ونوس (رویا جاویدنیا) گرمایی ندارد.

«بازنده» تلاش کرده سبکی متفاوت از تولیدات مرسوم و عادت شده را در شبکه نمایش خانگی در دستور کار قرار دهد. نوگرایی داشته باشد و داستانش در عین ریتم آرام که گاهی نیاز به تجدبدنظر دارد، در هر قسمت گره‌افکنی‌های جذاب و کنجکاوی‌برانگیز دارد. مواردی که ممکن بوده به قیمت پس زده شدن از سوی بیننده تمام شود و غلوآمیز جلوه کند. ریسک بزرگی بوده که خوشبختانه جواب داده.

«بازنده» سریال نمونه‌ای است که می‌تواند با روایت‌های دیگری ادامه یابد و سلیقه بصری تماشاگر ایرانی را با نظر به جلوه‌های ویژه خاص و طراحی صحنه و لباس و کیفیت متمایز تصویربرداری، بالا ببرد.

vaghte cinema

اخبار مرتبط

«بامبولک» بزودی روی پرده می‌رود + انتشار تصاویر جدید

فیلم سینمایی «بامبولک» ساخته آرش معیریان بزودی در سینماها به نمایش عمومی…

«هیچ‌وقت دیر نیست» پاتوق نوجوانان در شبکه آموزش سیما

برنامه «هیچ‌وقت دیر نیست» با محورهای تعلیم و تربیت، ورزش و تفریحات…

دیدگاهتان را بنویسید