دبیر نخستین جشنواره نمایش خانگی «دیدار» در گفت و گو با شبکه خبر از ارزیابی آثار توسط چهرههای مطرح سینما و تلویزیون خبر داد.
به گزارش رسیده، مهدی فرجی، دبیر جشنواره در این گفت و گو با اشاره به اینکه «شبکه نمایش خانگی به حجمی از تولیدات آثار رسیده که مردم به نوعی مشتری این سریالها و برنامهها هستند و به عبارتی با این تولیدات «دیدار» میکنند، گفت: این جشنواره فرصت مناسبی برای ایجاد تعامل بیشتر بین فعالان صنعت نمایش خانگی و مخاطبان خواهد بود.
وی درباره چرایی برگزاری جشنواره «دیدار» تأکید کرد: «در حال حاضر تولیدات شبکه نمایش خانگی به سطح قابل قبولی رسیده و تقریبا مردم در سراسر کشور مخاطب این برنامهها هستند، در چنین فضایی احساس کردیم جای یک جشنواره که بهصورت کاملا حرفهای و فنی و کیفی آثار را قضاوت کند، خالی است.
فرجی ابراز امیدواری کرد برگزاری جشنواره بر کیفیت آثار شبکه نمایش تاثیر داشته باشد؛ چرا که رقابت در ذات خود میتواند اثرگذار باشد و به تهیهکنندگان و دستاندرکاران انگیزه دهد.
فرجی در پاسخ به این سوال که اساسا کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری با توجه به ماهیت خویش چرا متولی برگزاری این جشنواره شده است؟ افزود: «کانون تهیهکنندگان رسانههای دیداری متشکل از تهیهکنندگانی است که در حوزه غیر سینمایی مثل مستند، فیلم کوتاه، آثار تلویزیونی و مجموعه شبکه نمایش خانگی فعالیت دارند. در حال حاضر ۵۵۰ نفر تهیهکننده در این کانون عضویت دارند؛ حتی اگر تهیهکنندهای فعالیت سینمایی هم دارد اگر حداقلی از تولیدات تلویزیونی را تهیه کرده عضو کانون است.
او در بخش دیگری از صحبتهایش یادآور شد: «در این دوره ارزیابی سریالهای شبکه نمایش خانگی را داریم که سریالهای ملودرام – اجتماعی و سریالهای تاریخی را بررسی میکنیم و در بخش غیر نمایشی برنامههای گفت و گو محور، رئالیتیشو و مسابقه مورد توجه ما است و مورد قضاوت قرار میگیرد».
فرجی در پاسخ به چگونگی داوری آثار گفت: «حجم تولیدات آنقدر بالا است که نمیتوان در یک جشنواره آن هم در نخستین دوره برگزاری به همه تولیدات پرداخت. فکر کردیم برای اینکه جشنواره با کیفیت برگزار شود، نمیتوانیم گستره فراوانی از این ساختارها را داشته باشیم. بنابراین در این دوره از جشنواره به همین موارد بسنده میکنیم تا برای دورههای بعدی برنامهریزی کنیم.
دبیر نخستین جشنواره «دیدار» به چگونگی بررسی آثار اشاره کرد و افزود: «در سایر ساختارها ما جشنوارههای مستقل در کشور داریم. مثل جشنواره مستند، فیلم کوتاه و سایر جشنوارههایی که بهطور کاملا تخصصی برگزار میشوند و به آنها احترام گذاشتیم».
وی برای نخستین بار به داوران این جشنواره اشاره کرد و گفت: «در بخش نمایشی افراد صاحب نامی چون پوران درخشنده، احمدرضا درویش، مسعود جعفریجوزانی، رسول صدرعاملی، دکتر رضا پورحسین، فریدون حسنپور، فرهاد توحیدی، حسین طاهری، محمد ساسان، و آریا عظیمینژاد بخش نمایش را قضاوت میکنند.
دبیر جشنواره دیدار در خصوص انتخاب هیأت داوارن گفت: با توجه به گسترگی آثار، اکثر فعالان صنعت تولید آثار نمایشی در جشنواره دارای اثر بودند که این موضوع انتخاب هیأت داوران را دشوار کرده بود.
فرجی در پاسخ به این سوال درباره ضوابط داوری جشنواره گفت: «آثار تولید شده در دوره زمانی سال ۱۳۹۸ تا فروردین ۱۴۰۳ در جشنواره مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت که تیم انتخاب آثار از میان کل آثار تولید شده منتشر شده ۲۲ اثر در بخش نمایش و ۱۳ اثر در بخش غیر نمایشی به مرحله داوری راه یافتهاند.
وی با اشاره به اینکه شاخصهای مختلفی از جمله توجه به فرهنگ ایرانی و اسلامی از شاخصهای اصلی انتخاب آثار برگزیده بوده است؛ افزود: در بخش نمایشی بهترین سریال تاریخی، بهترین کارگردان، بهترین تهیهکننده، بهترین سریال اجتماعی، بهترین بازیگر اول مرد و زن، بهترین بازیگر مکمل مرد و زن، بهترین فیلمبردار، بهترین دست آورد فنی معرفی خواهند شد. در بخش غیر نمایشی هم بهترین مسابقه، بهترین کارگردانی، بهترین برنامه گفت و گو محور و رئالیتیشو معرفی میشوند».
وی درباره زمان اختتامیه جشنواره «دیدار» نیز تأکید کرد: «ابتدا قرار بود اختتامیه در دی ماه برگزار شود ولی چون تعداد آثار زیاد است تعدادی از داوران درخواست کردند وقت بیشتری برای بررسی داشته باشند. به همین دلیل اختتامیه در اسفند ماه برگزار میشود. طبیعی است که نامزدها را ۱۰ روز مانده به اختتامیه معرفی میکنیم و رأی مردمی هم داریم که مردم میتوانند از طریق فضای مجازی مشارکت کنند و رأی بدهند».
وی در پایان ضمن قدردانی از همراهی پلتفرمهای تولید آثار نمایش خانگی گفت: با همراهی این عزیزان جشنواره دیدار در سالهای آتی نیز برگزار خواهد شد.