علی بخشیزاده، معاون رسانه ملی با اشاره به اینکه رادیو محرم به صورت ۲۴ ساعته در خدمت عزاداران حسینی است. تاکید کرد عاشورای حسینی یکی از بزرگترین شعائر مذهبی است که تعظیم آن، تعظیم تمام ارزشهای متعالی از قبیل؛ ایثار، رشادت، شجاعت، عشق به معبود، تسلیم و رضا، امر به معروف، نهی از منکر، شهادتطلبی، ولایتمداری، آزادگی، وفاداری، ادب، مبارزه با ظلم، عشقورزی به امام، عشق ورزی به خداوند و… است.
به گزارش رسیده، علی بخشیزاده معاون صدای رسانه ملی درباره راهاندازی رادیو محرم که قدمت چند ساله دارد، توضیح داد: محرم را باید موسم و فصلی برای دانستن و آموختن تلقی کرد. امام حسین، شهید راه دین است، پس بهترین فعالیت رسانه در محرم، افزایش معرفت دینی است. برای بسیاری از ما که از کودکی ذکر اهل بیت به ویژه امام حسین(ع) با جانمان مأنوس است و خاطرات زیادی از حضور در مجلس عزای آن حضرت داریم، این تصاویر در ذهنمان زنده است. به واسطه این خاطرات و آموزهها، دهه محرم را همیشه جزو ویژهترین ایام سال پاس میداریم و تشنه برپایی مجالس حسینی که با افزایش بصیرت سیاسی و ترویج فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر توأم است، هستیم. رادیو محرم یکی از اقدامات ویژه معاونت صدا است که با الگوسازی مناسب از شخصیتهای عاشورایی به ویژه برای جوانان با تأکید بر واقعه و عبرتهای عاشورا و حوادث پس از آن به ویژه افشاگریهای حضرت زینب سلام الله علیها و آگاهیبخشیهای حضرت سجاد علیهالسلام در خدمت مخاطبان است.
وی با بیان اینکه رادیو محرم از اول محرم آغاز به کار کرده و تا پایان این ماه موج این شبکه برای مردم در دسترس است، تاکید کرد: رادیو محرم با این هدف راهاندازی شده تا ذاکرانی از جای جای ایران را گردهم آورد تا برای سیدالشهدا(ع) نوحهخوانی کنند و با بیان آنچه در شهر و روستایش در این ایام در ذکر شجاعت و حقانیت امام سوم شیعیان میخوانند، دل مخاطبان سراسر ایران را از دریچه این شبکه رادیویی به کربلا پرواز دهند. البته این تمام آن چیزی نیست که در این شبکه رقم میخورد؛ شنوندگان میتوانند شنونده بخشهای شنیدنی از این شبکه رادیویی باشند. از مهمترین اهداف راهبردی این رادیو بازخوانی پیامها، درسها و عبرتهای عاشورایی در قالب مراثی و نوحهخوانی، مهندسی الگوی صحیح عزاداری با رویکرد شور و شعور و حماسه و معرفت، تقویت و ترویج اشعار، مداحیها، مراثی و روضهخوانیهای فاخر و متقن، ترویج سبکها و الگوهای مداحی و مراثی معیار بر اساس رهنمودهای بزرگان بهویژه رهبر معظم انقلاب است. همچنین ترویج مقتلخوانی و روضهخوانی از منابع متقن و معتبر شیعه از دیگر اهداف این رادیو برای تحقق مبانی و تبدیل خانه مومنین به حسینیه است.
معاون صدا تأکید کرد: رادیو محرم به صورت ۲۴ ساعته در خدمت عزاداران حسینی است. عاشورای حسینی یکی از بزرگ ترین شعائر مذهبی است که تعظیم آن، تعظیم تمام ارزشهای متعالی از قبیل؛ ایثار، رشادت، شجاعت، عشق به معبود، تسلیم و رضا، امر به معروف، نهی از منکر، شهادتطلبی، ولایتمداری، آزادگی، وفاداری، ادب، مبارزه با ظلم، عشقورزی به امام، عشقورزی به خداوند و… است.
وی افزود: گرامیداشت ایام محرم و اقامه عزای سیدالشهدا، تعظیم و تکریم این ماه عزا بهعنوان نماد ارزشهای دینی، معنوی و انسانی از جمله اهدافی است که در برنامههای رادیو محرم دنبال میشود. همچنین به دنبال بالا بردن سطح شناخت مخاطب هستیم. شنوندگان میتوانند از طریق گیرندههای تلویزیون، رادیو محرم را به صورت رادیو نما بشنوند و ببینند. شعار رادیو محرم «حسینیهای به وسعت دلها» است. این رادیو فصلی بر اساس نیاز مردم و عاشقان مکتب امام حسین(ع) و توجه رسانه ملی به این نیاز راهاندازی شده است.
بخشیزاده بیان کرد: مناسبتی بودن این رادیو به این معناست که باید سعی کنیم معارف اهلبیت و حسینی را گسترش دهیم. مهمترین وظایف رادیو محرم، ترویج الگوی صحیح عزاداری و توجه عزاداری سنتی است. الگویی که بارها از سوی بزرگان دین، مراجع تقلید و رهبر معظم انقلاب تأکید شده است. محور اصلی در رادیو محرم ترویج آموزهها و ارزشهای دینی است؛ ارزشهایی که در لحظه به لحظه واقعه عظیم عاشورا موج میزند، ارزشهایی که در گفتمان اسلام ناب محمدی حول دال مرکزی توحید در جریان است. گاه این مفاهیم و ارزشها در برنامههای تخصصی و گفتوگویی تبیین میشود و گاه در قالب برنامههای نمایشی یا مستند و گاهی هم این جریان عظیم در قالب شعر و مداحی و مرثیهسرایی. وجه تمایز رادیو محرم همین قالب و ساختار ارائه است. وی درباره تمرکز دشمن روی مفاهیم محرم توضیح داد: از آنجا که یکی از نقاط قوت ما موضوع محرم است، دشمن هم روی این موضوع تمرکز خاصی دارد. دشمن در طول زمان از لحاظ ساختار و محتوا سعی کرده انحرافات و تحریفهایی ایجاد کند. هر سال هم درباره محرم بهطور مستقیم و غیرمستقیم شبهاتی را مطرح میکند؛ دشمن بهطور غیرمستقیم تغییر شکل محتوا در عزاداریها را بیان میکند که ما باید تأکید کنیم عزاداریها در یک قالب صحیح و با محتوای مطلوب و مستندگونه ارائه شود. بهطور مستقیم هم شبهاتی در شبکههای ماهوارهای و فضای مجازی منتشر میشود که رادیو محرم سعی میکند پاسخگوی شبهات ایجاد شده باشد. در برخی از برنامهها بزرگان دین، سخنرانان و خطبای بنام در قالب قطعات کوتاه سخنرانی شبههزدایی خواهند کرد. البته شبکههای رادیویی دیگر هم در این زمینه فعال هستند و مأموریتهای خود را دنبال میکنند. در رادیو محرم به نکاتی که توجه شده، مباحث معرفتافزا مانند فلسفه، مبانی و مقاصد و اهداف، درسها و عبرتهای عاشوراست.
معاون صدا در پاسخ به این سؤال که آیا رایزنی برای پخش رادیو محرم در کشورهای همسایه انجام شده؟ توضیح داد: رادیو محرم از طریق بستر مجازی و برنامه ایرانصدا، سایت رادیو معارف و رادیو محرم در سراسر دنیا قابل دریافت است، اما از جهت گیرندههای رادیویی محدودیت از بابت فرستندهها و سیگنالرسانی وجود دارد. حضور قدرتمند در فضای مجازی یکی دیگر از دغدغههای جدی ماست؛ فضایی که هم طالب و خواستار خود را دارد، هم معمولا جولانگاه شبهات و پخش آثار بعضاً غیرفاخر است. لذا ضروری است به موازات پخش در فضای حقیقی به این بخش هم توجه داشته باشیم. بهروزرسانی کانال رادیو محرم و بارگذاری قطعات در کانال این رادیو، پخش ۲۴ ساعته رادیو محرم از طریق برنامه کاربردی ایرانصدا و تولیدات خاص و مناسب انتشار در فضای مجازی جزو برنامههای همکاران بنده در فضای مجازی است.
بخشیزاده در پایان افزود: رادیو محرم متعلق به همه مردم دلداده و دلسوخته مکتب و مرام اباعبدا…الحسین(ع) است و ما خودمان را خادمان این حسینیهای میدانیم که به وسعت دلهای عاشق در جایجای این کره خاکی گسترده شده است.
گفتنی است روز گذشته آئین آغاز به کار رادیو محرم با حضور علی بخشیزاده، معاون صدای جمهوری اسلامی همزمان با ویژه برنامه اذن عزا و تعویض پرچم حریم رضوی در حرم امام رضا(ع) برگزار شد.در این مراسم که با حضور تولیت محترم آستان قدس رضوی حجتالاسلام مروی برگزار شد، علی بخشیزاده معاون صدا و مسعود کاویانی مدیر رادیو محرم در این مراسم شال عزای حریم رضوی را دریافت کردند. بیش از ۱۲۷ هیئت عزاداری ضمن زیارت امام هشتم و تمنای اذن عزا از امام هشتم در این مراسم با شکوه شرکت کردند. در این مراسم هشت هیئت عزاداری پرچم اهدایی حریم رضوی را دریافت کردند.