فرزاد امينى، تفسير و دراماتورژىاش را دربارهٔ نمايشنامههاى سودابه فضايلى در کتابی با عنوان «صولت مرگ»، توسط نشر نقره منتشر کرد.
به گزارش رسیده، فرزاد امينى نويسنده، كارگردان و دانش آموختهٔ فلسفه، که پیشتر کتاب «صور آگاهی نگونبخت در نظر هگل» را توسط نشر نیماژ منتشر کرده بود، کتاب «صولت مرگ» را توسط نشر نقره به انتشار رساند.
وی دربارهٔ کتاب «صولت مرگ» اینطور شرح میدهد: «صولت مرگ شرح و نظری است بر تفکری نوآیین و مدرن دربارهٔ درام و انسانی که بازیگرِ این درامِ مدرن است. نوآیینی و مدرنیتهای که با صادق هدایت آغاز میشود و سودابه فضایلی از پی همان آغاز میآید. در این کتاب تلاش کردم توضیح دهم که آن امر مدرنِ نوآیین در درام چه بوده و چطور زیر سایهٔ انواع تفکرات واقعگرایانهٔ اجتماعی، همچون رئالیسم ارسطویی و رئالیسم سوسیالیستی، در ضدیت با مدرنیتهٔ دوران، در محاق فرو رفته». نمایشنامههای سودابه فضایلی با نام کرکس، مغزهای چوبیها، کمبوجیه چپترین نخاع، پیش از این در کتابی با عنوان «گنجینهٔ ادبیات نمایشی ایران» توسط نشر افراز منتشر شده بود، و اکنون کتاب «صولت مرگ» به تشریح مفاهیم و سمبلهای آن آثار به قلم فرزاد امینی توسط نشر نقره منتشر شده است. بخش دیگر این کتاب تمریننگاری نمایشنامهٔ کرکس است که فرزاد امینی آن را در مهر ماه سال ۱۴۰۰ در تماشاخانه ایرانشهر کارگردانی کرده و به اجرا درآورد. از نمایشهای دیگر او میتوان به ترس و لرز، یازده جریحهٔ روح، عشق سالهای وبا، الکترا و هیپولیت اشاره کرد.
کتاب «صولت مرگ» هماکنون در کتابفروشیها و سایتهای عرضهٔ کتاب قابل تهیه است.