داور سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک معتقد است ساخت مستند با یک برنامه ترکیبی ساده یکی نیست، زیرا مستند باید جذابیت شنیداری داشته باشد و مخاطب را با خود همراه کند.
به گزارش رسیده، زهرا صفائیان، داور سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک در بخش مستمر با اشاره به ارزیابی آثار رسیده گفت: همیشه معتقدم برنامهساز به هر میزان به دانش خود اضافه کند باز هم جای کار دارد. برنامه سازان باید در ابتدا تعریف درست از مستندسازی داشته باشند. ضمن اینکه آموزش را جزو برنامه های کاریشان قرار بدهند، زیرا ساخت مستند با یک برنامه ترکیبی ساده یکی نیست.
وی با تأکید بر اینکه برنامه سازان باید سطح دانش شان را در حوزه مستندسازی بالا ببرند، خاطرنشان کرد: برخی از برنامه سازان که علاقه مند به ساخت مستند هستند، باید سطح دانش خود را ارتقا دهند. معاونت صدا در دوره های گذشته و این دوره کارگاه ها و کلاس های آموزشی را برای برنامه سازان برگزار کرده است. بنابراین برنامه سازان می توانند با شرکت در کلاس ها، دانش خود را ارتقا بدهند.
داور بخش مستمر جشنواره پژواک در پاسخ به این پرسش که چقدر این جشنواره منجر به دیده شدن آثار مستند شده، افزود: با توجه به این که سومین دوره از جشنواره در حال برگزاری بوده، تلنگر لازم زده شده است. جشنواره تمرینی است تا برنامه سازان خودشان را محک بزنند که آیا به آن سطح از دانش رسیده اند یا نه؟ باید برنامه سازان با انگیزه، دانش شان را ارتقا دهند. برگزاری جشنواره های مستند بسیار تأثیرگذار است و تلنگرهای لازم را در حوزه مستندسازی زده است. به نظرم قدم هایی برداشته شده و برنامه سازان جلو آمده اند.
صفائیان در پایان با اشاره به مولفه هایی که در داوری داشته است، افزود: من شخصا جدا از سیاست های تعیین شده توسط جشنواره، مهم ترین مولفه ای که در ذهن داشتم این بود که چقدر کار برنامه ساز به ساختار مستند نزدیک است. همکاران پژوهش های خوبی برای کارهایشان کرده بودند. من به این نکات توجه داشتم که آیا پژوهش لازم انجام شده؟ آیا این کار مستند است یا خیر. من بیشترین توجه را به جذابیت شنیداری داشتم که این جذابیت تاکجاست و مخاطب را تاکجا می تواند، همراه کند.