نشست صمیمانه حمیدرضا افتخاری، دبیر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی پژواک با برگزیدگان این دوره از جشنواره عصر چهارشنبه ۹ خرداد با هدف آسیبشناسی سه دوره از برگزاری جشنواره و پیشنهادهایی برای برگزاری جشنواره چهارم در سالن جلسات معاونت صدا برگزار شد.
به گزارش رسیده، حمیدرضا افتخاری، دبیر سومین جشنواره ملی مستند رادیویی ضمن تبریک به برگزیدگان این دوره از جشنواره گفت: امروز جمع شدهایم تا آنچه در سه دوره از جشنواره پژواک رخ داده را آسیبشناسی کنیم و هماندیشی برای دوره چهارم داشته باشیم.
وی در ادامه با بیان اینکه در این دوره از جشنواره رقابت میان نامزدها تنگاتنگ بود، افزود: شما برگزیدگان با صدم امتیاز برگزیده شدهاید، به همین دلیل تأکید کردم رقابت تنگاتنگ میان آثار شما بود. معتقدم این جشنواره به بلوغ رسیده است.
وی بیان کرد: ضمن اینکه در این نشست صمیمانه گرد هم آمدیم تا به جمعبندی برسیم که چه باید کرد تا دوره چهارم، جشنواره بهتری باشد، زیرا پیشبینی شده که جشنواره در قالبهای مختلف و بین المللی برگزار شود.
افتخاری با بیان نحوه داوریها عنوان کرد: داوران با حساسیت بالا و دقت بسیار آثار را مورد ارزیابی قرار داده و داوری شدند.
دبیر جشنواره با اشاره به اینکه تم جشنواره امیدآفرینی بود، توضیح داد: ما تلاش کردیم امیدآفرینی را در جشنواره پژواک ترویج بدهیم. برنامهسازان باید برنامهای بسازند که فرامتن آن امیدآفرین باشد.
افتخاری با تأکید بر اینکه جشنواره باید چهارچوب خود را مشخص کند، اظهار داشت: جشنوارهها دو مدل رویکرد دارند، فرم محور و محتوا محور. هدف سه دور جشنواره احیا مستند رادیویی بود، زیرا در جدول پخش رادیو، مستند جایی نداشت یا کم بود. این در حالی است که هماکنون مستندهای بسیاری تولید و پخش می شود که نشاندهنده این است که جشنواره به اهداف خودش و به بلوغ رسیده است.
دبیر جشنواره پژواک در ادامه افزود: ما به اهداف خود رسیدهایم و در دوره بعدی، جشنواره بینالملل و در همه گونهها برگزار خواهد شد. قصد داریم برنامهسازان را به سمتی سوق دهیم که برنامههایشان را بر اساس سند تحول بسازند. کمک میکنیم تا برنامهسازان ایدههای جدید ارائه کنند.
وی در ادامه درباره اضافه شدن واکنش سریع در جشنواره پژواک گفت: با افزودن این بخش قصد داشتیم توانمندسازی رادیو و برنامهسازان را نشان دهیم. در این بخش آثار قابل توجهی دریافت شد و برگزیدگان این بخشها معرفی شدند.
افتخاری در پاسخ به این سوال که چرا در هر بخش از جشنواره نفرات اول تا سوم معرفی نشدهاند و فقط برگزیده انتخاب شد؟ توضیح داد: دلیل این مساله این بود که ما به استانداردها نزدیک شویم. به همین دلیل این روش اتخاذ شد. برگزیدگان با بیان پیشنهاد به واکاوی سه دوره از جشنواره گذشته پرداختند و توصیههای خود را مطرح کردند
یکی از برگزیدگان جشنواره پیشنهاد داد جشنواره از تک قالب بودن خارج شود و بخشهای دیگر هم اضافه شود. یکی دیگر از برگزیدگان بر این باور بود که بهتر است موضوعات بیشتری به جشنواره اضافه شود. یکی از برگزیدهها نیز عنوان کرد: دست نسل جوان را در انتخاب موضوعها و قالبها باز بگذارید. ضمن اینکه اتفاق خوبی بود که جشنواره اختصاصی مستند داشتیم.
یکی دیگر از برگزیدگان درخواست کرد تا با حضور داوران آثار برگزیده تحلیل و بررسی شود. دستاورد جشنواره این بود که وعده نداده بودند. برای ایجاد انگیزه امتیاز خاصی به برگزیده ها دهید.
برگزیده دیگری تأکید کرد: بهتر است جایزه ویژه استانها را منفک کنید.
همچنین در این نشست صمیمانه پیشنهاد شد کارگاههای آموزشی در جشنواره پژواک با جدیت بیشتر پیگیری شود.