مديرعامل صندوق اعتباری هنر با اعلام اين خبر گفت: در پی مطالبات و درخواست مکرر اعضای صندوق مبنی بر اختصاص عنوان ويژه براي بيمه تأمين اجتماعی هنرمندان و با پيگيريهای به عمل آمده از سوی صندوق هنر و موافقت سازمان تأمين اجتماعی، عنوان بيمه فرهنگ و هنر برای اعضای صندوق اعتباری هنر اعمال شد.
به گزارش رسیده، سید مجید پوراحمدی با اعلام این خبر و تشریح جزئیات آن اظهار داشت: در عمل به سیاستهای کلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مبنی بر حمایت از پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری کشور و افزایش رفاه اجتماعی آنان، طرح بیمه تأمین اجتماعی در سال ۱۳۸۱ تدوین شد و از سال ۱۳۸۵، این امر به صندوق اعتباری هنر واگذار شد.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در ادامه خاطرنشان کرد: بیمه اعضای صندوق اعتباری هنر ذیل بیمه حرف و مشاغل آزاد سازمان تأمین اجتماعی تعریف میشود. در این نوع بیمه رابطه کارگر و کارفرمایی حاکم نبوده و متقاضیان این بیمه میتوانند بسته به نوع خدمات، یکی از طرحها با نرخ ۱۴، ۱۸ و ۲۷ درصد را انتخاب کنند و از خدمات آن بهرهمند شوند.
وی در عین حال تصریح کرد: متقاضیان هر طرحی را انتخاب کنند، صندوق اعتباری هنر بین ۳۷ تا ۷۱ درصد حق بیمه ماهانه اعضا را (براساس حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در هر سال) به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت میکند.
رئیس هیأت مدیره صندوق اعتباری هنر با اشاره به تغییر عنوان بیمه تأمین اجتماعی اعضای صندوق گفت: تمامی معرفی شدگان اعم از نویسندگان، هنرمندان، روزنامهنگاران و فعالان قرآن و عترت بر اساس مفاد تفاهمنامه منعقده به عنوان نویسندگان نسبت به پرداخت حق بیمه خود اقدام میکردند. به دلیل عدم هماهنگی رسته و رشته زمینه فعالیت بیمه شدگان با نام اعمال شده در سوابق بیمه تأمین اجتماعی، با پیگیری صندوق اعتباری هنر از این پس سوابق بیمه تأمین اجتماعی تمامی اعضای این صندوق از عنوان نویسندگان به بیمه اصحاب فرهنگ و هنر ارتقاء یافت.
وی در ادامه افزود: این عنوان به سوابق گذشته بیمه شدگانی که پیش از این از سوی صندوق هنر به سازمان تأمین اجتماعی معرفی و بیمه شدند نیز تسری داده شد و اکنون در سامانه سوابق تامین اجتماعی قابل مشاهده است.
مدیرعامل صندوق اعتباری هنر در پایان خاطرنشان کرد: بیمه تأمین اجتماعی، یکی از مهمترین خدمات صندوق اعتباری هنر به جامعه فرهنگ و هنر کشور محسوب میشود و صندوق هیچ محدودیتی برای تحت پوشش بیمه قرار دادن اعضا قائل نیست.