صفحه اصلی > اسلایدر اصلی و تئاتر و فرهنگی و هنری و هنرمندان : با طراحی مهدی دوایی/ پوستر چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر رونمایی شد

با طراحی مهدی دوایی/ پوستر چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر رونمایی شد

پوستر چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با طراحی مهدی دوایی، در جلسه شورای سیاست‌گذاری این جشنواره رونمایی شد.

به گزارش «وقت سینما»، پوستر این رویداد تئاتری در جلسه شورای سیاست‌گذاری جشنواره با حضور اعضای شورا، نادره رضایی معاون هنری وزارت فرهنگ، اتابک نادری سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی و خیرالله تقیانی‌پور دبیر جشنواره و برخی هنرمندان، عصر چهارشنبه (۱۹ دی ۱۴۰۳) رونمایی شد.

مهدی دوایی طراح پوستر چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر درباره طراحی پوستر این دوره از جشنواره اظهار کرد: طراحی پوستر یک جشنواره ویژگی‌هایی دارد که نسبت به طراحی پوستر برای یک تئاتر و یا یک ایونت فرعی بسیار متفاوت است. در طراحی برای پوستر یک اجرا، طراح از سویی باید با خود به نتیجه برسد، و ایده نهایی، شخص خودش را راضی کند. سپس نتیجه کلنجارهای ذهنی‌اش را با سفارش دهنده (کارگردان) نهایی کند و در نهایت بازخورد آن را در ارتباط با مخاطب در نظر بگیرد.

‎وی در ادامه یادآور شد: اما در طراحی پوستر جشنواره‌ای مانند فجر، کار در مرحله دوم و سوم یعنی چالش با سفارش دهنده و بازخورد مخاطب پیچیده تر می‌شود. چون از سویی ملاحظات مدیریتی گوناگون را بایستی در نظر بگیرد و از سویی جذابیت زیبایی شناسانه پوستر را برای مخاطب حفظ کند. میزان اعتماد و سپردن امر هنری از سوی مدیران فرهنگی به هنرمند نقش مهمی در کاهش این تقابل دارد.

‎دوایی تأکید کرد: شالوده یک پوستر درست، در وهله اول بر گرامر مدیوم گرافیک استوار است. این شرط لازم برای بیان هنریست. درست مانند کارگردانی که برای بیان نمایشی بایستی گرامر و الفبای درام را بشناسد. بدون شناخت این گرامر و حتی شکستن آگاهانه آن، امر خلاقه و درست در مدیوم هنری اتفاق نمی‌افتد.

‎وی در ادامه گفت: بسیاری از اعلاناتی که در سطح شهر می‌بینیم، بدون در نظر گرفتن الفبای مدیوم، صرفا می‌خواهند حرف بزنند و این باعث الکن ماندن ارتباط می‌شود. درست مثل وقتی که بدون تسلط به گرامر و دایره لغات کافی از یک زبان، در کشوری بیگانه سعی در ارتباط داریم و این امر بدلیل عدم تسلط کامل ما به آن زبان الکن و گاهی نامفهوم می‌ماند. تلاشم بر این بود تا در وهله اول پوستر جشنواره گرامر درستی داشته باشد و در مرحله بعد برای مخاطب چشمگیر و جذاب باشد. امیدوارم این اتفاق افتاده باشد.

‎مدیر هنری چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر درباره نشان این جشنواره یادآور شد: نشانه نوشته‌هایی که در طول سالیان مختلف برای جشنواره فجر استفاده می‌شد، غالبا توسط رایانه و بسیار سر دستی انتخاب می‌شد. معمولا آن میزان حساسیتی که روی عنصر تصویری پوستر از جانب طراح و سفارش دهنده وجود داشت بر روی عناصر نوشتاری وجود نداشت.

‎وی ادامه داد: من در دوره چهلم تصمیم به تمرکز برای طراحی نشانه نوشته این رویداد از طریق خوشنویسی دستی و تلفیق آن با شیوه‌های کامپیوتری کردم. بنابر این کار بر روی این نشانه نوشته را همراه با دوست عزیزم احمد زیرک که از اساتید خوشنویسی انجمن خوشنویسان ایران هستند شروع کردم. شاید بیش از ۱۰۰ اتود مختلف برای رسیدن به نشانه نوشته فعلی، خوشنویسی و سپس طراحی شد. بارها و در مراحل مختلف در کامپیوتر اجزای آن جابجا شد تا در نهایت به این نشان رسیدیم. این چهارمین دوره است که از این نشانه نوشته برای این فستیوال استفاده می‌شود و آن را به میراثی معنوی برای ادوار مختلف فجر تبدیل کرده است.

مهدی دوایی از طراحان و مدیران هنری شناخته شده کشور است که طراحی پوستر بیش از یکصد و پنجاه نمایش و فیلم، مدیریت هنری و طراحی هویت بصری سازمان‌ها و رویدادهای مختلفی را بر عهده داشته، از جمله تماشاخانه‌های مختلف تهران (دگره، تئاتر مستقل تهران، نوفل لوشاتو، شانو، کنش معاصر)، مرکز سیمافیلم، سی و نهمین و چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر.

لوگوی رسانه «وقت سینما» نیز با طراحی مهدی دوایی انجام شده است.

vaghte cinema

اخبار مرتبط

اعلام اسامی فیلم‌های مسابقه سینمای ایران فجر ۴

اسامی فیلم‌های مسابقه سینمای ایران فیلم فجر ۴۳ اعلام شد. به گزارش…

اسامی فیلم‌های بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره فجر ۴۲ امروز اعلام می‌شود

فیلم‌های بخش مسابقه سینمای ایران ظهر امروز (پنج‌شنبه ۲۰ دی ماه) اعلام…

دیدگاهتان را بنویسید