طی مراسمی با حضور رئیس سازمان سینمایی، دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان و جمعی از مدیران سازمان سینمایی، گواهینامه درجه یک هنری به سیروس الوند اهدا شد.
به گزارش «وقت سینما»، در این مراسم رائد فریدزاده با اشاره به ویژگیهای شخصیتی و کاری الوند گفت: سیروس الوند متعلق به نسلی است که وزن و ارزش کلمات را میداند و در تمام مسیر و طول فعالیت حرفهای خود به اخلاق پایبند بوده است.
رئیس سازمان سینمایی ادامه داد: ما با هر کدام از آثار سیروس الوند و همنسلان او خاطره داریم و تأثیری که آنها روی ما گذاشتند غیرقابل انکار است و قطعا این تأتیر تا نسلهای بعد نیز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: امروز این افتخار برای ماست که وقتی از کسانی نام میبریم که نشان درجه یک هنری دارند نام سیروس الوند نیز در میان آنهاست و این نام است که به این نشان اعتبار میدهد.
ابوالفضل صادقینژاد دبیر شورای ارزشیابی هنرمندان نیز با اشاره به اینکه به آثار الوند علاقهمند است و حتی با برخی از آثار او زندگی کرده است، گفت: هر جوانی که در کنار این هنرمند قرار گرفته، رشد کرد و مطرح شد. امروز خوشحالیم که این نشان هنری را به سیروس الوند اهدا میکنیم، اما خوشحالی بزرگتر این است که او باز هم بتواند فیلم بسازد. امیدوارم فعالیت او در این سینما همچنان ادامه داشته باشد.
جواد طوسی منتقد سینما نیز یکی از ویژگیهای سیروس الوند را داشتن ذهن سیال دانست و عنوان کرد: همین امر باعث شد تا در دوران جوانی یکی از بهترین نقدها را درباره «قیصر» بنویسد.
وی ادامه داد: مهمترین خصلتی که الوند از آن برخوردار است توجه به اخلاق و پایمردی برای حفظ کانون خانواده است. امری که در جامعه ملتهب امروز تبدیل به یک حلقه مفقوده شده است.
طوسی با اشاره به اینکه در اکثر کارهای الوند بارقههای عاطفی و نشانههای اخلاقی کاملا مشهود است، گفت: او هر چند در برخی آثار خود به شرایط موجود جامعه و وضعیت کانون خانواده معترض بوده، اما هرگز از این اعتراض به دنبال برچسب اپوزیسیون برای خود نبوده است، به همین دلیل در سرزمین خود باقی مانده زیرا ریشه خود را در اینجا میداند.
وی با اشاره به اینکه هنرمند باید دائم در بطن جامعه حضور داشته باشد، بیان کرد: مدیران دلسوز فرهنگی نیز باید با همه توان فضا را برای فعالیت فیلمسازانی همچون سیروس الوند فراهم کنند.
طوسی با بیان اینکه امروزه در جهان بسیاری از فیلمسازان در سنین بالا همچنان فیلم میسازند، گفت: چرا در کشور ما فیلمسازانی همانند الوند و همنسلان او نباید بتوانند فیلم بسازند، اینجاست که نقش پر رنگ مدیران فرهنگی کاملا مشهود است.
در ادامه فرهاد توحیدی عضو شورای ارزشیابی هنرمندان نیز با اشاره به سابقه فرهنگی و آموزشی خانواده پدری سیروس الوند، گفت: سینمای ایران قبل از انقلاب بدین شکل بود که یا فیلمفارسی ساخته میشد یا آثاری تولید میشد که به نام موج نو شناخته میشدند و یک حلقه مفقوده همیشه وجود داشت و آن هم آثاری بوده است که هم باید دارای ویژگیهای فرهنگی بوده و هم مورد استقبال مخاطبان قرار میگرفتند.
وی ادامه داد: الوند در میان سینمای روشنفکری و سینمای عامهپسند قرار داشت و در کنار چند فیلمساز دیگر جزء سینماگرانی بوده که این حلقه مفقوده و خلاء را پر کرده است.
این فیلمنامهنویس عنوان کرد: در روزگاری که فیلمنامهنویسی معنای مشخصی نداشت، سیروس الوند فیلمنامهنویسی برجسته بود که تبدیل به محل رجوع شد.
وی با اشاره به سابقه مطبوعاتی الوند نیز گفت: وی و خانوادهاش جزو معدود خانوادههایی هستند که به صورت مداوم و چند نسل در حوزه فرهنگ فعالیت کردهاند.
توحیدی با اشاره به فعالیتهای صنفی الوند خاطرنشان کرد: یکی از کسانی که در دهه ۸۰ و ۹۰ پایمردی کرده و انسجام هیأت مدیره خانه سینما را حفظ کرد، سیروس الوند بود. در زمانی که همه شرایط برای حذف نهادهای صنفی و مدنی مهیا بود، الوند در کنار دوستان برای حفظ این نهادها تلاش بسیاری کرد.
سیروس الوند نیز در سخنان کوتاهی پس از قرائت شعری از سازمان سینمایی برای برگزاری چنین مراسمی تشکر کرد و گفت: از نظر من خداوند متعال اولین و آخرین هنرمند است.
در انتهای مراسم با حضور رائد فریدزاده، فرهاد توحیدی، جواد طوسی، ابوالفضل صادقینژاد، روحالله حسینی معاون ارزشیابی و نظارت و شهرزاد راستانی مدیرکل نظارت بر مراکز، مشاغل و مجامع سازمان سینمایی گواهینامه درجه یک هنری سیروس الوند توسط همسر این فیلمساز اهدا شد.
در ابتدای این مراسم مسعود نجفی مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی که اجرای برنامه را بر عهده داشت با بیان اینکه اعطا گواهینامه درجه یک هنری به آقای الوند اولین مراسمی است که در سالن جدید سازمان سینمایی برگزار میشود، گفت: از این سالن که در دوره گذشته سازمان آماده شده معمولا برای نمایش فیلم مورد استفاده قرار میگرفت و قرار است در ادامه هم میزبان برنامههای مشابه باشیم. امیدواریم اتفاقات خوشی در اینجا رقم بخورد.
پیش از مراسم، فیلم «یک بار برای همیشه» از آثار ماندگار سیروس الوند که توسط فیلمخانه ملی ایران تصحیح رنگ شده است، به نمایش درآمد.
تصاویر این مراسم توسط معین باقری به ثبت رسیده است.